Dorine Dekkers - Juffer Juwelen

Over Dorine
Beelden
   Torso's
   Vogels
   Dieren
   Diversen
   Abstract
Juffer Juwelen
   Less is more
   Klassiek
   Parture
    Complex
   Naturel
Exposities
Links
Contact

Juffer Juwelen. Sieraden met kokers van edelsteen, gemaakt door kokerjuffers.

Een kokerjuffer is een insect die het grootste deel van zijn leven, als larve, in het water leeft. De kokerjuffer maakt een koker om zijn zachte achterlijf te beschermen tegen bv vraat door vissen. In Nederland leven ongeveer 180 soorten kokerjuffers met elk een eigen soort koker.

In een aquarium bieden wij de kokerjuffers kleine stukken edelsteen aan. De kokerjuffers gebruiken deze edelstenen en plakken ze, met behulp van hun spinklieren, aan elkaar. Zo ontstaat een koker van edelsteen. Als de kokerjuffer verpopt en uitvliegt als schietmot blijft de edelstenen koker achter in het aquarium. Nu kunnen de kokers worden gebruikt voor het maken van sieraden.

De edelstenen die de kokerjuffers tot nu toe gebruiken zijn: lapis lazuli, malachiet, tourmalijn roze, tourmalijn blauw, tourmalijn zwart, pyriet en rode jaspis, maar natuurlijk zijn er ook naturel kokers. 

Juffer lapis lazuli

In een collier worden de edelstenen kokers gecombineerd met zoetwaterparels of kralen van edelsteen. Naar wens van de klant kunnen de colliers bestaan uit gecoat staaldraad, spang, zwart rubber (caoutchouc), zilver en edelstaal.
De prijzen van de colliers zijn afhankelijk van de gebruikte materialen en liggen tussen de 35 en 100 euro. Heeft u vragen laat het weten mbv het contactformulier.

Klik hier als u een uitgebreide beschrijving van de levenscyclus van de kokerjuffer wilt lezen. 


Over Dorine Beelden Juffer Juwelen Exposities Links Contact